RETETE TUPPERWARE


CAPSUNI CU MIERE SI SOCATA






Reteta pentru socata:

8 l de apa,
400 gr. miere de rapita (se poate pune zahar in loc de miere)
5 lamai potrivit de mari
10-12 flori de soc

Ustensile: 
Galeata Tupperwarede 8 L;
Storcator de citrice Ergologics Tupperware, ideal pentru stoarcerea lamailor. Lamaia se taie pe jumatate si se introduce cu partea taiata in jos si se preseaza. Fructul e stors la maxim!


Metoda: 

Florile de soc se pun in apa impreuna cu mierea, zeama de lamaie si cojile care raman de la lamai dupa ce acestea au fost stoarse cu storcatorul de citrice.

Dupa 4-5 zile lasata la temperatura camerei socata ar trebui sa se aciduleze un pic. Atunci e momentul sa fie strecurata si pusa in sticle, la frigider. Pe masura ce trec zilele ea devine din ce in ce mai buna!

 
Pregatirea capsunilor:

Pentru o portie de capsuni este necesara o cantitate de 300-400 gr. de fructe. Capsunilor li se indeparteaza coditele. Se vor spala bine in apa rece prin clatiri repetate.Se pun in castronel, se acopera cu miere si se lasa in frigider cca 15 minute dupa care se pot servi.

Acest mic dejun este sanatos datorita continutului mare de vitamine din capsuni in buna combinatie cu socata - o bautura revigoranta disponibila si usor de facut in special in lunile mai-iunie cind socul infloreste, si pot fi culese florile proaspete. De asemenea aceste flori se pot pastra la frigider, in bolurile de la Tupperware (Bolul Nuovo Classici) datorita calitatilor lor de mentinere a prospetimii un timp mai indelungat.

 
Sucul de soc este nu numai o bautura racoritoare aromata, este recomandat in lupta cu infectiile renale si urinare, are actiune depurativa ajutand la eliminarea surplusului de apa din organism si implicit al toxinelor.. El este recomandat si persoanelor care isi propun diete de slabire.
 Capsunile sunt fructele ideale recomandate in dietele pentru slabit, fiind satioase cu continut mare de antioxidanti si vitamine.

Mierea de rapita are efect antibacterian, contribuie la scaderea colesterolului.

Propun acest mic dejun tuturor celor care si-au propus un stil de viata sanatos.




CIUPERCI UMPLUTE

 Ingrediente: 500 gr. ciuperci champignon
300 gr. branza putin sarata
1 ardei capia rosu + 1 ardei iute bulgaresc
1 catel de usturoi
frunze de telina
ulei de masline
piper
1 morcov mare (optional)
~ 2 L apa clocotita

Ustensile:
Vasul Termotop Chili Tupperware,
 
Micutul TURBO CHEF
 



Metoda:
Se oparesc pentru 30 de minute ciupercile in Termotop Chili de la Tupperware. Se folosesc coditele in mix-ul din ardei, usturoi, frunze de telina realizat cu mare usurinta in micutul TURBO CHEF, se amesteca apoi cu brinza si se umple fiecare ciuperca. Se presara deasupra putin ulei de masline si piper. Se orneaza cu morcovi taiati.
Aceste ciuperci sunt mult mai bune preparate in acest mod, nu trebuie introduse la cuptor unde s-ar fi copt si s-ar fi deshidratat, astfel ele raminind crocante si pline de savoare.

PORTOFELE CU DULCEATA
Aluat:
Maia salbatica 100% hidratare-200 gr.
Drojdie Backhefe Bio - 1 pliculet 
Apa - 400 ml
Piure de cartofi - cca. 200 gr.
Sare - 1/2 lg.
Miere - 1 lg. 

Umplutura: 
Cirese amare 
Nuci zdrobite







Ustensile Tupperwarwe
Presa pateuri
Curatitor universal
Magic Mixer
Bolul Nuovo Classici
Planseta de silicon
Supersucitor
Planseta fantezie
Pensula de silicon

Metoda:

1. Se curata si se pun la fiert 2-3 cartofi mijlocii pentru piure;
2. Se pun in Magic Mixer maiaua, apa, drojdia, mierea si se amesteca bine;
3. Se toarna amestecul din Magic Mixer peste faina, se adauga piureul, sarea si se framanta aluatul pina se omogenizeaza. Daca este nevoie se mai aduga faina pina se obtine un aluat potrivit de dens.
4. Se lasa aluatul la dospit in bolul Nuovo Classici cca. 30 min. pana va sari capacul ;)
5. Cind aluatul a dospit se intinde pe planseta fantezie cu ajutorul supersucitorului, apoi cu partea dorsala a presei se vor croi in aluat bazele rotunde ale portofelelor.
6. Fiecare astfel de baza din aluat se va aseza pe partea zimtata a presei, se va aplica duceata si nucile cu o lingurita; 
7. Se inchide presa care va lipi rapid marginile aluatului sigilind perfect umplutura din interior.
8. Portofelele astfel obtinute se vor aseza pe planseta de silicon, se vor unge cu ou batut, se vor presara cu mac, seminte de susan, etc..se introduc in cuptorul incins si se vor coace cca 40 min pina se vor rumeni.
Aceste portofele se pot servi cu ceai, la cafea, sau pur si simplu pot fi luate "in buzunar! la serviciu sau la scoala pentru pauza de masa! ATENTIE INSA LA HOTII DE BUZUNARE!
De asemenea ele pot fi realizate si de catre copii stirnindu-le imaginatia si curiozitatea in confectionarea lor.
Distrati-va umplundu-le cu orice va trece prin minte! ... dulceata, gem, brinza, carne, varza etc...



 



 

                             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu