5 ian. 2014

PAINE DE CASA cu dospire rapida in Bolul Nuovi Clasici TUPPERWARE

Caracteristici:
-  bolul este fabricat din polipropilena;
- materialul este translucid, nu permite zgirierea, termoizoleaza, capacul se inchide etans apasind in zona din mijloc si apoi pe margini.
- nu se foloseste la congelator si microunde!

Acest bol este ideal pentru a plamadi o paine de casa in el. Timpul de dospire a aluatului este de cca.10 minute (pentru 500gr. de faina, 25 gr. de drojdie, 380 ml apa calduta, 1 lg. miere, 1 lg. de sare) dupa care ii sare capacul, pe buneee...!!   Ups! 

Din aceste cantitati rezulta o paine de cca. 1 kg care este suficienta pentru 2-3 zile in functie de cite persoane sar pe ea, sau 13-14 chifle.

Pentru cine doreste, la reteta de sus se pot aduce mici imbunatatiri, si anume se poate adauga un cubulet de unt topit, o lingura de lapte praf, seminte.
Bolul de paine reduce extrem de mult timpul de dospire. Aluatul poate fi framintat manual si pus la dospit de mai multe ori urmind exact retetele clasice. Capacul va sari de fiecare data cind dospirea este gata.
 Tips: Pentru a obtine o textura frumoasa a painii, inainte de  a aseza aluatul in tava de copt acesta se poate intinde si rula, si lasat apoi sa mai creasca putin. Felia de paine va purta amprenta rulata a aluatului astfel asezat si, va fi elastica si pufoasa.
Daca va speriati cind capacul sare, recomand sa puneti peste el un servet de bucatarie impaturit, astfel zgomotul se va atenua, iar capacul nu va mai zbura prin bucatarie....magie, magie, dar pina cind???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu